Customs Operator – Zuid-Holland

Organisatie

Onze klant levert zowel producten, systemen, installaties als diensten. Het gevarieerde leveringsprogramma bestrijkt vrijwel alle terreinen van de elektrotechniek en de elektronica. De Nederlandse afnemers uit de zakelijke markt vinden bij onze klant totaaloplossingen op het gebied van Power and gas, Wind Power and Renewables en vele andere sectoren.

Deze functie vraagt om een Customs Operator met pit, die sterk in de schoenen staat en zich hard maakt voor de belangen van onze klant op het gebied van douane compliance.

Je werkt in een team dat diverse business units en entiteiten in Nederland adviseert op het gebied van transport en douane en deze activiteiten uiteindelijk coordineert en uitvoert. Daarvoor heb je bij voorkeur enige affiniteit met douaneformaliteiten, ben je gesprekspartner van logistieke dienstverleners op operationeel vlak en ben je nauwgezet in de opbouw en het onderhoud van de dossiers.

Functie

Wij zijn op zoek naar een proactieve en resultaatgerichte Customs Operator die past in een veelzijdig team. Het Hoofd Douanezaken is verantwoordelijk binnen voor de douane compliance. Hij geeft medewerkers graag de ruimte in de invulling van hun functie, stuurt vooral op het nemen van eigen verantwoordelijkheid en initiatief, maar staat uiteraard ook klaar om te ondersteunen wanneer dat nodig is.

In deze functie draag je zorg voor de correcte afhandeling van zendingen inclusief de voorbereiding en begeleiding van douaneformaliteiten en de aanvraag van douane documenten bij bijvoorbeeld de KvK.

Tevens zorg je dat de rapportages naar interne afdelingen en externe instanties juist zijn en tijdig gebeuren. Je werkt in een team met 2 directe collega’s. Daarnaast heb je dagelijks contact met de project-teams, inkopers en order-afhandelaars in de business units en met logistieke dienstverleners.

Functie-eisen

  • Gevorderde kennis van MS Office (mn Excel en Word)
  • Een talent voor het verzamelen, verwerken en vastleggen van gegevens en documentatie ten behoeve van de dossiervorming
  • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring in administratieve rol (bijv. document control)
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
  • Je bent een teamspeler, hebt pit en bent positief kritisch

Inlichtingen

Milja Prince +31 (0)23-5583723

Sollicitatie

Johan Kerkhoff +31 (0)23-5583713