Cyber Security Engineer (jr.) – Zoetermeer

Organisatie

Wil jij je inzetten voor de cyberveiligheid van vitale infrastructurele objecten zoals bruggen, tunnels en sluizen in Nederland en daarbuiten? Heb jij een IT-achtergrond, aantoonbare interesse in of ervaring met cybersecurity en wil je graag werken bij een toonaangevende internationale werkgever? Dan hebben wij een mooie kans!

Onze opdrachtgever levert state-of-the-art oplossingen voor innovatieve automatiseringsprojecten in de mobiliteitsbranche (denk hierbij aan tunnels, sluizen, bruggen en wegen). Het spreekt vanzelf dat cybersecurity hierbij een must is om deze vitale infrastructuur te beschermen tegen ongewenste digitale indringers. Wij zoeken daarom een junior IT engineer met passie voor cybersecurity, die zich wil verdiepen in het grensvlak tussen en IT en OT (operational technology, industriële automatisering) om zo mee te werken aan het beschermen van onze vitale infrastructuur. Dit speelveld is nog volop in ontwikkeling, en jij kan een bijdrage leveren aan het zetten van de standaard hierin!Functie

Als junior IT cybersecurity engineer draai je mee in de projecten die wij uitvoeren. Je denkt mee over het ontwerpen van oplossingen voor onze klanten op het gebied van IT (Windows Server systemen, VMware, Linux servers), plc’s, SCADA-systemen, netwerken, etc. waarbij jij specifiek kijkt naar cybersecurity. Je maakt onderdeel uit van het engineeringsteam van meer dan 100 personen, en je rapporteert aan de Solutions Engineering Manager. Je dagelijks werk vindt plaats in het projectteam waarin je bezig bent.


Wat worden jouw verantwoordelijkheden?

• Je werkt mee in projectteams om de eindoplossing voor de klant te maken en deze uiteindelijk bij de eindklant op de site in bedrijf te stellen.

• Je draagt bij aan de ontwikkeling van relevante standaarden op het gebied van cybersecurity voor IT-systemen (Windows Server systemen, VMware, Linux servers), plc’s, SCADA-systemen, netwerken, etc, en zorgt voor de implementatie hiervan in bids en projecten.

• Je doet mee met de engineeringactiviteiten van het project op jouw deelgebied.

• Je assisteert bij het maken van een voorontwerp, detailontwerp en uitvoeringsontwerp, en schrijft de bijbehorende documentatie.

• Je zet je in voor de vertaling van het uitvoeringsontwerp naar implementatie.

• Je assisteert bij afnames met externe leveranciers, inbedrijfstelling bij eindklant en leveren van nazorg voor jouw deelgebied.


Functie-eisen

Wat heb je nodig om voor deze functie in aanmerking te komen?

Wij zoeken een enthousiaste jonge professional die zich verder wil ontwikkelen. Je kan goed met anderen communiceren, je houdt er van je kennis constant uit te breiden en te verdiepen, en je bent een echte teamplayer die gericht is op resultaat.


Daarnaast heb je:

• Minimaal hbo werk- en denkniveau met een afgeronde relevante opleiding (ICT, technische informatica of vergelijkbaar);

• kennis van netwerken, serverbeheer, VMware toepassingen, etc;

• aantoonbare interesse in of kennis van cybersecurity;

• aantoonbare interesse in of kennis van industriële automatisering (PLC/SCADA-systemen);

• goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;

• kennis van/ervaring met Systems Engineering is een pré.

Inlichtingen

Milja Prince 023-5583723

Sollicitatie

Milja Prince 023-5583723