Data Engineer – Utrecht

Organisatie

Ga jij als enthousiaste data engineer het verschil maken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Onze klant is de financiële dienstverlener voor meer dan 124.000 zorgverleners in Nederland. Hun missie is onbezorgde zorgverleners, zodat onze leden zich volledig kunnen concentreren op hun patiënten! Er liggen nog veel kansen om onze leden nog verder te ontzorgen met onder andere innovatieve data-gedreven oplossingen. Om deze kansen te realiseren zijn we op zoek naar een enthousiaste data engineer met affiniteit rondom business intelligence vraagstukken. Als data engineer ben je een spil en neem je een leidende rol in onze ambitie om een datagedreven platform organisatie te worden.

Als ervaren data engineer ga je aan de slag op de afdeling Leden informatie en analyse, een compact en energiek team. Wij werken in multidisciplinaire klantteams, werpen ons op als sparringpartner en zijn constant op zoek naar mogelijkheden om met diepere analyses impact te maken. Het team bestaat uit tien enthousiaste en gedreven collega’s die werkzaam zijn als database marketeer, data scientist, online analist, marktonderzoeker of CRM-specialist. Onze primaire taak is om klantinzichten en klantbehoeften uit data te halen en om te zetten in adviezen en acties ten behoeve van onze dienstverlening. Hiervoor voeren we analyses uit, maken we modellen, voorzien we onze collega’s van waardevolle informatie door middel van dashboards en geven we gevraagde en ongevraagde adviezen. Met onze inzichten ondersteunen we de besluitvorming van operationeel tot strategisch niveau.

Functie

Als data engineer help je om het datawarehouse van verder door te ontwikkelen, collega’s te ondersteunen door hen wegwijs te maken in de datastructuur en data klaar te zetten in verschillende data marts en omgevingen. Het is hierbij belangrijk het contact met de business niet uit het oog te verliezen. Daarnaast beheer je de metadata repository en ontwikkel je methodieken om ongestructureerde data automatisch te indexeren en te taggen met de juiste metadata, zodat de datakwaliteit stijgt. Jouw innovatieve ideeën om slimmer en sneller met data om te gaan worden erg gewaardeerd. Verder zorg je er samen met de IT-architect en developers voor dat de juiste connectoren beschikbaar komen om in- en externe databronnen aan te sluiten, de data veilig te stellen en de data beschikbaar te maken voor businessdoeleinden. Tot slot sta je in contact met ICT -applicatiebeheer die de verschillende interfaces monitort. Dit betekent dat je veel in contact bent met je collega’s.

Functie-eisen

  • Je hebt een hbo-werk- en -denkniveau
  • Minimaal 3-5 jaar werkervaring als data engineer of in een soortgelijke functie
  • Je passie ligt in data, maar je komt graag achter je scherm vandaan om de samenwerking aan te gaan met je collega’s van andere afdelingen
  • Beheersing van SQL Server, SSIS, SSAS en Microsoft Power BI.
  • Beheersing van en bekend met Azure Data Factory, Databricks, Delta lakes, Spark, C#, Azure Logic Apps, Azure Event hubs.
  • Goede communicatieve, presentatie- en adviesvaardigheden
  • Je kan goed samenwerken met verschillende disciplines en haalt hier energie uit
  • Ervaring met het opzetten en automatiseren van jouw data-gedreven oplossing binnen operationele processen is een pre.

Inlichtingen

Milja Prince +31(0)6 – 14135631

Sollicitatie

Milja Prince +31(0)6 – 14135631