Data Software Engineer – Den Haag

Organisatie

Onze klant levert zowel producten, systemen, installaties als diensten. Het gevarieerde leveringsprogramma bestrijkt vrijwel alle terreinen van de elektrotechniek en de elektronica. De Nederlandse afnemers uit de zakelijke markt vinden bij onze klant totaaloplossingen op het gebied van Power and gas, Wind Power and Renewables en vele andere sectoren.

Heb jij de ambitie een bijdrage te leveren aan de transitie naar een duurzamere wereld? Wil je samen met onze klanten maar ook NGO’s werken aan de vraagstukken van de energietransitie waarin de interactie tussen beleid, economie en technologie centraal staat? Wil je je ontwikkelen binnen de energy solution consultancy van ons vakgebied? Dan zijn wij, trendsetter en marktleider op het gebied van de energietransitie op zoek naar jou!

Als Data Software Engineer bouw je mee aan innovatieve besluitvormingsondersteunende tooling en ben je betrokken bij adviestrajecten rondom energietransitie gerelateerde strategische vraagstukken van onze klanten.

Functie

Centraal staat het analyseren en oplossen van strategische energie infrastructuur gerelateerde problemen waarbij veel partijen met tegenstrijdige belangen betrokken zijn. De twee fundamentele thema’s van het Gridmaster-programma zijn beleid & politiek en analyse, modellering & simulatie. Dergelijke problemen vragen om oplossingen die niet alleen het technologische aspect ervan oplossen, maar ook de maatschappelijke en politieke aspecten aanpakken door de interacties en deelname van verschillende betrokken partijen. Ter ondersteuning van geïnformeerde besluitvorming zijn data-analyse en geavanceerde modelleringstechnieken waardevolle hulpmiddelen. Je zal betrokken zijn bij het oplossen van verschillende modellerings- en simulatieparadigma’s, die de besluitvorming over strategische energie infrastructuur gerelateerde vraagstukken op lange termijn ondersteunen, vaak met de opdrachtgever op armlengte. Je bent een bedreven gebruiker van deze technieken en bent bekend met up-to-date computerprogramma’s die in het werkveld worden gebruikt. Diepgaande kennis van computertechniek is dan ook zeer aan te bevelen.Functie-eisen

  • Afgeronde wo opleiding in de richting van Techniek, Bestuur en Management; Elektrotechniek of gelijkwaardig;
  • Kennis en ervaring met Multi-modellering, Exploratory modelling, Agent Based Modelling;
  • Kennis van Python, R, Matlab;
  • Ervaring in de energie sector is een pré;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Duits is een pré.
  • Werken in deeltijd: 16-32 urige werkweek;
  • Bereid tot reizen binnen Europa (beperkte frequentie);
  • Je maakt deel uit van een internationaal netwerk.

Inlichtingen

Milja Prince +31 (0)23-5583723

Sollicitatie

Milja Prince +31 (0)23-5583723