Lead Engineer Electrical Datacenter – Den Haag

Organisatie

In de rol van Lead Engineer Electrical ben je verantwoordelijk voor de engineering en realisatie van projecten op het gebied van energiedistributie in de datacenterbranche. De Lead Engineer is verantwoordelijk voor de technische oplossing en zorgt ervoor dat deze wordt gerealiseerd binnen overeengekomen tijdlijn en budget. In deze functie kom je te werken voor het Electrical Engineering team voor datacenters, dat bestaat uit zo’n 15 engineers. Wegens groei van de werkzaamheden zijn we op zoek naar een Lead Engineer Electrical die past binnen dit hechte en gedreven team. Het Electrical Engineering team maakt onderdeel uit van de afdeling “Distribution Systems Datacenters” welke verantwoordelijk is voor het realiseren van multidisciplinaire projecten in binnenen buitenland. De afdeling bestaat uit zo’n 60 engineers. De afdeling valt onder de divisie Smart Infrastructure; één van ’s werelds grootste leveranciers van producten, systemen, oplossingen en diensten voor een duurzame, betrouwbare en efficiënte transmissie en distributie van energie.

Functie

De Lead Engineer is verantwoordelijk voor het de techniek in het project. Een belangrijk onderdeel van de functie is het aansturen en begeleiden van de interface- en systeemengineers welke onder de verantwoording van de Lead Engineer de detailengineering uitwerken. De scope binnen de projecten bestaat uit het de engineering, fabricage, installatie en indrijfstelling van energiedistributiesystemen zoals midden- en laagspanningsverdelers, transformatoren, power distribution units, busbarsystemen, digitale beveiligingen, automatiserings- en monitoringssystemen en modulaire oplossingen zoals EHouses en Skids. De Lead Engineer bewaart het overzicht en zorgt ervoor dat de verschillende ontwerpen en disciplines functioneel op elkaar zijn afgestemd en binnen overeengekomen budget en planning worden gerealiseerd.

De korte doorlooptijden en hoge eisen van onze klanten zorgen daarbij voor veel dynamiek. Naast het aansturen van het engineeringsteam heb je veelvuldig contact met de opdrachtgever. Je adviseert onze klanten en zorgt voor de afstemming van de ontwerpen en bent daarbij het technisch aanspreekpunt. Binnen de projecten wordt er altijd intensief samengewerkt met de projectmanager. De werkzaamheden vinden voornamelijk plaats op ons kantoor in Den Haag en vanuit huis. Daarnaast bestaat de functie uit het regelmatig bezoeken van fabrieken en projectlocaties in zowel binnen- als buitenland. Denk daarbij aan het begeleiden van fabrieksafnames, het bijwonen van meetings met de klant of het coördineren van sitewerkzaamheden.

Functie-eisen

 • Afgeronde HTS of TU opleiding Elektrotechniek met minimaal 5 jaar werkervaring als (lead-) engineer in multidisciplinaire projecten;
 • Praktische en theoretische ervaring met laag- en middenspanningsverdelers, transformatoren, kortsluit- en selectiviteitsberekeningen en normen zoals IEC 61439;
 • Ervaring met het maken van technische rapportages en testplannen;
 • Creatief, positief, in staat ideeën over te brengen en mensen te enthousiasmeren;
 • In staat engineerings- en uitvoeringsplanningen te maken, deze te bewaken en te realiseren;
 • Ervaring met werken in teamverband en het aansturen en coachen van engineers;
 • Communicatief, politiek en commercieel sterk, opgewassen tegen kritische klanten;
 • Flexibel en bereid met enige regelmaat te reizen voor korte zakentrips;
 • Stressbestendig en in staat te acteren binnen een hectische omgeving;
 • Spreekt en schrijft vloeiend Engels;
 • Bij voorkeur ook kennis van de Nederlandse taal.

Inlichtingen

Ilena Roelofsen +31 (0)23-3032959

Sollicitatie

Ilena Roelofsen +31 (0)23-3032959