Lead Instrumentation Engineer – Schiedam

Organisatie

Onze industriële klanten staan voor de uitdaging om te verduurzamen door het zoeken naar alternatieven energiebronnen, het sluiten van de grondstoffencyclus en het minimaliseren van impact op de omgeving. Hoe vertaalt dit zich in concrete oplossingen? Wij zorgen ervoor dat onze klanten uit de industrie hun uitdagingen kunnen waarmaken. Door innovatieve technieken en het gebruik van hedendaagse mogelijkheden van digitalisering maken wij de ambities van onze klanten waar. Al sinds de wederopbouw na de oorlogsjaren in 1945, zijn we hèt toonaangevende ingenieurs- en adviesbureau voor het creëren van een toekomstbestendige industrie.

Onze engineers en consultants lopen voorop in het realiseren van industriële investeringsprojecten. Onze toonaangevende klanten zijn actief in zeer uiteenlopende industrieën zoals de olie en gas, voedingsmiddelenindustrie, chemie en farmacie. Ze vertrouwen hun investeringsprojecten toe aan een team dat voorop loopt in het begrijpen van hun business en kan bouwen op technische expertise en jarenlange ervaring. Voor deze klanten leveren wij consultancy, engineering, project management, inkoop en constructie management services, kortom alles wat de klant nodig heeft om hun project succesvol te maken!

Loop jij ook voorop in jouw vakgebied? Wil jij graag werken aan projecten met een grote diversiteit aan klanten om daarmee de industrie toekomstbestendig te maken? Begrijp je snel de complexe vraagstukken van onze klanten en ben jij een uitstekende gesprekspartner voor onze klanten? Werk je graag in een informele cultuur met multidisciplinaire teams samen om interessante projecten te realiseren? Wil je werken in een organisatie waarin je snel kan ontwikkelen door opleidingen, coaching en regelmatig nieuwe uitdagingen? Dan passen wij bij jou!

Functie

 • Je werkt op de afdeling Instrumentatie & Besturingstechniek l. Die verzorgt alle instrumentatie- en besturingsaspecten binnen mono- en multidisciplinaire projecten.
 • Je maakt zelfstandig of in teamverband het besturingsontwerp voor installaties en fabrieken, inclusief specificaties van de benodigde instrumenten, cause & effect diagrammen, lay-outs en bestek.
 • Je bent verantwoordelijk voor alle fases binnen een project. Alles volgens afgesproken kwaliteit, planning en budget.
 • Je maakt in tenderteam verband uren ramingen.
 • In deze functie werk je onder leiding van een projectleider in een multidisciplinair ontwerpteam; of treed je op als projectleider voor monodisciplinaire projecten, van ontwerp tot en met bestekfase. Je kunt met alle denkbare instrumentatie- en besturingswerkzaamheden in aanraking komen.
 • Je kan instrumentspecificaties opstellen
 • Je bent in staat om PLC en DCS systemen te specificeren.
 • Je kunt bijdragen aan HAZOP en SIL-studies
 • Je begeleidt leveranciers en installateurs bij de uitvoering van deze systemen
 • Je krijgt 1 of 2 jongere engineers onder je hoede, om deze te begeleiden en coachen in hun ontwikkeling.

Functie-eisen

 • Je hebt ten minste een hbo of wo-diploma in Meet, Regel en Besturingstechniek of een vergelijkbare richting. Het hebben van Elektrotechnische kennis is een pré.
 • Je hebt minimaal 5 tot 10 jaar werkervaring in de Instrumentatie of Automatisering voor de chemische, petrochemische, pharma en/of food industrie, waarvan minimaal 5 jaar bij een ingenieursbureau.
 • Je bent loyaal en flexibel.
 • Je communiceert gemakkelijk met mensen op verschillende niveaus; je Nederlands en Engels zijn uitstekend, zowel in woord als geschrift.
 • Ervaring met automatisering, PLC’s en instrumentatie hardware is een pré. Ervaring met programmeren is niet benodigd.

Inlichtingen

Ilena Roelofsen +31 (0)23 303 2959

Sollicitatie

Ilena Roelofsen +31 (0)23 303 2959