Project Engineer Mechanical – Noord-Holland

Organisatie

Je staat als Project Engineer Mechanical voor de uitdaging om vervanging, nieuwbouw en technische vernieuwingen en verbeteringen van installaties op het werktuigbouwkundig vakgebied te initiëren en realiseren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in samenwerking met collega’s.

Je verantwoordelijkheid strekt zich uit van de study, design & build fase tot en met de commissioning- en nazorgfase. Concreet betekent dit dat je begint met het maken van een concept ontwerp, dit omzet in een technische aanvraagspecificatie, je aansluitend de werktuigbouwkundige oplossingen van firma’s inhoudelijk beoordeelt, je de bestelde producten afneemt bij externe fabrikanten wereldwijd, je de montageleider ondersteunt bij het monteren van deze producten en aansluitend het eindresultaat in bedrijf neemt. Er is hier geen spraken van EPC! Wanneer jij een ontwerp maakt, kijk je verder, wat heb ik nodig? Hoe moet ik dit maken?

Je bent onderdeel van een projectteam waarin je vaak de enige Project Engineer Mechanical bent. Samen met je (projectteam) collega’s uit EIC, productie, onderhoud en procestechnologie overleg je over gekozen oplossingen en mogelijkheden. Je bent de enige Project Mechanical en derhalve verantwoordelijk voor je eigen projecten.

Functie

Naast bovenstaande taken ben je troubleshooter en geef je technisch advies. Om dat op niveau te doen blijf je constant op de hoogte van ontwikkelingen en nieuwe trends. Je profileert jezelf als werktuigbouwkundig kennisdrager en onderhoudt contacten met externe partijen om de laatste ontwikkelingen in de markt te volgen en je kennis op peil te houden. Kortom voldoende uitdaging voor jou om je kennis en ervaring in te zetten.

Het aantrekkelijke van deze functie is dat je met tastbare vernieuwende techniek bezig bent, dichtbij de eindklant staat, jouw projecten van A tot Z meemaakt, en opereert vanuit een hecht en informeel team.

Hoe ziet jouw dag / project eruit?

In eerste instantie bezoek je de fabriek en inspecteert het probleem. Vervolgens maak je ga je aan de slag en maat je een concept ontwerp en een berekening. Dit ontwerp stuur je vervolgens door naar de ingenieursbureaus om berekeningen te laten maken. Wanneer deze terug komt, dien jij dit te beoordelen. Vervolgens is het jouw taak om alle benodigde materialen te bestellen, onder de juiste condities. Wanneer de materialen binnen zijn, ben ook jij de persoon die dit assembleert en het project afrond.

Functie-eisen

 • Je beschikt over een afgeronde opleiding op HBO niveau in de richting van werktuigbouwkunde of vergelijkbaar;
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring op het gebied van constructie- en engineeringwerkzaamheden en ben je toe aan de volgende stap in je carrière;
 • Aantoonbare ontwerpervaring door je inzet bij bureaus;
 • Relevante werkervaring met Autocad of Vectorworks;
 • Je hebt bij voorkeur aantoonbare kennis en ervaring in industriële toepassingen en weet deze in projecten toe te passen;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met projectmatig werken en CE markering;
 • Je kunt zelfstandig opereren in zowel een projecten als een industriële productie omgeving;
 • Je bent resultaat- en klantgericht met een kritische grondhouding;
 • Je kunt effectief beïnvloeden en bent goed in problemen oplossen;
 • Je werkt graag samen in teamverband om een goed (project)resultaat neer te zetten;
 • Je beheerst de talen Nederlands, Engels en liefst Duits in woord en geschrift.

Inlichtingen

Bas Knibbe +31 (0)6 15868923

Sollicitatie

Bas Knibbe +31 (0)6 15868923