Project Engineer – Schiphol

Introductie

Ben jij een Project engineer die op zoek is naar uitdagende technische, multidisciplinaire projecten (nadruk op werktuigbouwkunde) ter uitvoering op de luchthaven Schiphol? En haal jij voldoening uit het leiden van meerdere projecten tegelijkertijd? Het gehele site team van onze klant bevindt zich in een speciaal hiervoor ingericht kantoor omgeving op locatie bij onze klant. Wij zijn o.a. actief in motorenshops, hangars, logistieke gebouwen en kantoren. De projecten waar je aan werkt kenmerken zich door een hoge diversiteit van concept studies t/m constructie.Organisatie

Onze klant is hét multidisciplinaire ingenieursbureau met uitdagende projecten in verscheidene marktsegmenten. Door een brede spreiding van ons portfolio, bedienen we naast de traditionele marktsegmenten, de marktsegmenten van de toekomst; energie, voeding, pharma en gebouw gebonden installaties. Met kantoren in de drie havengebieden Amsterdam, Schiedam en Antwerpen ondersteunen we als full-service ingenieursbureau, wereldwijd opdrachtgevers in de ontwikkeling van projecten. We onderscheiden ons vanwege onze pragmatische werkwijze en al onze collega’s beschikken over brede technologische kennis. We realiseren complete van frond-end tot aan engineering, inkoop en constructie management (EPCm) services voor onze nationale- en internationale opdrachtgevers.

Functie

Wat ga je doen?

Jij draagt zorg voor het begeleiden van een uitbreiding van een brandblusleidingsysteem op onze unieke projectlocatie te Schiphol Oost. Het ontwerp is al gereed en jij zorgt ervoor dat dit in de markt uitgezet gaat worden voor de detail engineering, constructie en inbedrijfstelling. Het gaat hierbij om het sluiten van de hoofdleiding in een ring (800 mm leiding). Het projectbudget is ongeveer 12 MME.

Jouw uitdaging is ervoor te zorgen dat er goed stakeholder management, planning en afstemming met derden plaatsvindt omdat de brandblusleiding over het terrein loopt en meerdere gebruikers mogelijk in hun bedrijfsvoering worden beïnvloed bij werkzaamheden.

Verder liggen er meerdere kleinere projecten op jou te wachten. Het gaat hierbij om, bijvoorbeeld, het vervangen van CV-ketels, elk voor 100-200 kE.

Als allround Project Manager ben jij verantwoordelijk voor het definiëren van projectopdracht en doelstellingen, in overleg met de (interne) opdrachtgever, in termen van doel, scope, resultaat, output en benodigde mensen en middelen. Tevens draag jij zorg voor het opstellen van projectplan, investeringsvoorstel, programma van eisen en aanbestedingsstukken en zorgen voor de beschikbaarheid van de benodigde tijd, mensen, middelen en instrumenten. Vervolgens ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van het projectplan, monitoren, bijsturen (indien nodig) en afstemmen van projectvoortgang met project team en opdrachtgever.

Ook tot jouw verantwoordelijkheden behoort het opstellen specificaties, mede inventariseren, beoordelen, selecteren van de inkoop van producten en diensten bij uitvoerende partijen in overleg met afdeling inkoop.

Separaat behoort het bouwen, onderhouden en beïnvloeden van een breed netwerk bij klanten en bij intern tot jouw activiteiten om succesvol te zijn. Succesvol zijn doe je ook door het mede realiseren van goede teamsamenstelling en functioneel / vakinhoudelijk aansturen van projectteam en betrokken (externe) partijen in overleg met de opdrachtgever.

Belangrijk is ook het opstellen en bespreken van projectvoortgangsrapportages en kostenoverzichten. En het evalueren van het project, zowel kwalitatief als kwantitatief, en overdragen van projectresultaten aan de (interne) opdrachtgever.

Efficiency, veiligheid, compliance & regulation en duurzaamheid zijn de belangrijkste aspecten die terugkomen tijdens jouw werkzaamheden. Je krijgt de vrijheid om in uitdagende projecten te werken binnen diverse sectoren in de industrie.

Functie-eisen

Wie zoeken wij?

  • Minimaal 8 jaar werkervaring als projectmanager / projectleider van multidisciplinaire projecten binnen de industrie of utiliteit, met een sterke werktuigbouwkundige component;
  • Affiniteit met werken op site-team locaties;
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden waarbij je een sterke gesprekspartner bent voor zowel de klant als de interne organisatie;
  • Je beweegt je gemakkelijk in een organisatie waar verschillende belangen een rol spelen;
  • Je bent in staat om ook andere disciplines (elektrotechniek, werktuigbouwkunde, data) in projecten op een professionele wijze te managen;
  • Een hands-on mentaliteit waarmee je gemakkelijk weet te schakelen tussen strategische vraag en operationele uitvoering;
  • Ervaring met projectmanagement methodieken gestandaardiseerde projectmanagement procedures is een vereiste;
  • Goed ontwikkelde commerciële vaardigheden zodat je kansen weet te signaleren en deze kunt vertalen naar oplossingen voor de opdrachtgever;
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal.

Inlichtingen

Abigail Bakker +31 (0)23 3032900

Sollicitatie

Abigail Bakker +31 (0)23 3032900