Tax & Custom operator –

Organisatie

Deze functie vraagt om een Customs Operator (junior declarant) met pit, die sterk in de schoenen staat en zich hard maakt voor de belangen op het gebied van douane compliance.

Je werkt in een team dat diverse business units en entiteiten adviseert op het gebied van transport en douane en deze activiteiten uiteindelijk coordineert en uitvoert. Daarvoor heb je een grondige kennis van diverse douaneformaliteiten, ben je gesprekspartner van logistieke dienstverleners op operationeel vlak en ben je nauwgezet in de opbouw en het onderhoud van de dossiers.
Functie

Wij zijn op zoek naar een proactieve en resultaatgerichte Customs Operator die past in het veelzijdige team. Je rapporteert aan het Hoofd Douanezaken die verantwoordelijk is voor de douane compliance.
In deze functie draag je zorg voor de correcte afhandeling van zendingen inclusief de voorbereiding en aansturing van douaneformaliteiten en de aanvraag van douane documenten bij bijvoorbeeld de KvK. Met de douane-regelgeving als raamwerk adviseer je de business units in een optimale uitvoering van zendingen.
Tevens zorg je dat de rapportages naar interne afdelingen en externe instanties juist zijn en tijdig gebeuren.
Je werkt in een team met 3 directe collega’s. Daarnaast heb je dagelijks contact met de project-teams, inkopers en order-afhandelaars in de business units en met externe logistieke dienstverleners.

Functie-eisen

• Een opleiding tot vakdeclarant (afgerond of binnenkort af te ronden)
• Gevorderde kennis van MS Office (mn Excel en Word)
• Een talent voor het verzamelen, verwerken en vastleggen van gegevens en documentatie ten behoeve van de dossiervorming
• Minimaal 3 jaar relevante werkervaring
• Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
• Je bent een teamspeler, hebt pit en bent positief kritisch.

Inlichtingen

Milja Prince 023-5583723

Sollicitatie

Milja Prince 023-5583723